Paaskampen 2021 KAVVV & FEDES vzw: onze bijdrage in barre tijden

’t Was – jawel, nog steeds – hard schrikken wanneer eind maart de corona-maatregelen duidelijk werden voor de sportkampen: bubbels van 10 (jawel – van 10, ipv 25 of van 50), enkel -13 jarigen indoor en geen internaatskampen…

De voorziene en zo bevraagde judostage (verplicht internaat, omwille van de regelgeving) in Sport Vlaanderen Brugge was het eerste slachtoffer, kort daarna gevolgd door de dansstage in het VHSI. Dansdocenten correct verlonen, dansstudio’s huren, en zeer laagdrempelige bijdragen innen: met bubbels van 10 is dit niet realistisch.

Gelukkig diende er slechts 1 externaatskamp geschrapt: de tieners mochten in bubbels van 10 enkel buiten sporten, en begin april kan een ganse dag buiten zijn toch van het goede teveel zijn. Gelukkig dat we het niet aangedurfd hebben: ’t was schabouwelijk weer, die eerste week.

In de Koude Keuken (Sint-Andries, Brugge) konden we goed en veilig terecht met onze 4 bubbels omnisporters, in Jan Fevijn (Assebroek, Brugge) konden er zich nog ‘ns 5 bubbels omnisporters uitleven en in OLVA Sint-Katarina werden onze 4 bubbels sportieve kleuters goed onthaald.

Ook in Zwevezele waren we met verschillende bubbels aan het sporten, terwijl de gemeente Ruiselede ook 2 leuke bubbels had bijeengezet. De laatste week hadden we o.a. opnieuw een danskamp met 3 bubbels in De Dageraad in .Harelbeke

We hebben er alles aan gedaan om zowel maximaal capaciteit te voorzien als maximaal sport aan te bieden.

Na meer dan een jaar onafgebroken wijzigen, aanpassen, opnieuw lijsten maken, opnieuw het materiaal verdelen, bijdragen terugbetalen van geschrapte initiatieven, … doen de ontvangen “dank-je-wels”, het oprechte “fenomenaal wat jullie presteren” en gewoon het zinnetje “Fleur had een fantastische week” ons beseffen waarom we het blijven opbrengen.

Er zijn nog enkele stages, dansweken en kampen waar nog een plaatsje is, deze zomer en later. Aanmelden verloopt steeds en enkel digitaal via https://inschrijven.fedes.be/inschrijven/fedes

Er zijn nog enkele kampjes ism stad Brugge waar nog een plaatsje is, deze zomer. Rechtstreeks aanmelden kan via https://inschrijven.fedes.be/inschrijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: