CORONA ACTUEEL


Sinds begin maart 2021 en aangepast midden april, gelden nieuwe richtlijnen voor de sportsector; we geven een overzicht. De maatregelen zijn onderhevig aan het ministerieel besluit, detaillering op grondgebied Vlaanderen en lokale regelgeving.

Voor kinderen tot 13 jaar (°2008)

  • Indoor sporten is mogelijk, in groepen niet groter dan 10 deelnemers exclusief begeleider.
  • Outdoor sporten is mogelijk, in groepen niet groter dan 10 deelnemers exclusief begeleider. Outdoor sporten draagt steeds de voorkeur.
  • Advies om 1 buitenschoolse hobby of activiteit te kiezen. Zo beperk je jouw contacten en beperk je het risico op besmetting en verspreiding van het virus.

Voor jongeren vanaf 13 (°2007) tem 18 jaar (°2002)

  • Indoor sporten is verboden.
  • Outdoor sporten is mogelijk, in groepen niet groter dan 10 deelnemers exclusief begeleider. De social distance (minstens 1,5m afstand) blijft behouden, onderling contact kan enkel wanneer de aard van de sport dit vereist.
  • Advies om 1 buitenschoolse hobby of activiteit te kiezen. Zo beperk je jouw contacten en beperk je het risico op besmetting en verspreiding van het virus.

Voor personen vanaf 19 jaar (°2001 of vroeger)

  • Indoor sporten is verboden.
  • Outdoor sporten is mogelijk, in groepen niet groter dan 10 deelnemers (tot en met 25/04: 4) inclusief begeleider, mét social distance (minstens 1,5m afstand).

SPORTKAMPEN

Voor jongeren tot 13 jaar (°2008) zijn sportkampen mogelijk in groepen tot maximaal 10 personen, exclusief begeleider. De begeleider draagt een mondneusmasker. Indoor sporten is mogelijk, al dragen outdoor activiteiten de voorkeur. Overnachting is verboden. Kleedkamers mogen gebruikt worden.

Voor jongeren tussen 13 en 19 jaar (°2002-°2007) zijn sportkampen mogelijk in groepen tot maximaal 10 personen, exclusief begeleider. De begeleider draagt een mondneusmasker. Indoor sporten & overnachten op het sportkamp is verboden. Kleedkamers mogen, indien noodzakelijk, gebruikt worden.

DANSPLATOO

Dansplatoo voorziet solo-dans voor de jongste groepen (tot 13 jaar), in bubbels van maximaal 10 dansers exclusief begeleider. Kleedkamers en douches in het sportcomplex blijven gesloten, de dansers komen in sportkledij naar de dansles. Voor de dansers ouder dan 13 jaar en -13-groepen met meer dan 10 deelnemers, worden online danslessen georganiseerd tenzij anders gecommuniceerd.

We dringen erop aan de maatregelen strikt te blijven toepassen in strijd tegen het virus, zodat we snel weer onbegrensd kunnen sporten. Zorg voor elkaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: