Bewegingsschool activiteit

BWS Logo

We waren voorbereid om te starten, na de corona-pandemie: materiaal geselecteerd, locaties gereserveerd, …

Ons kwaliteitsvol begeleidingsteam is uit elkaar gevallen; een lange periode van niet activiteit heeft belangrijke effecten.

Van zodra we opnieuw een team hebben kunnen samenstellen én hebben kunnen ondersteunen met inzichtelijke opleiding, starten we opnieuw deze werking.

Brugge – OLVA Steenbrugge

Waar? Baron Ruzettelaan 439 te 8310 Assebroek

Wanneer? GEEN DATA, zie hoger. We starten de eerste les als (gratis) proefles. Tijdens de laatste les reiken we de talentendiploma’s uit. De lessen gaan telkens door op zaterdagvoormiddag.

Hoe laat? 9u00 tot 10u00 (richtlijn 2,5-4,5 jaar) en 10u00 tot 11u00 (richtlijn 4,5-6,5 jaar). We stellen de groepen samen na bijna definitief zicht op de deelnemers en we berichten de aangemelden over hun indeling!

Jabbeke – Vrijetijdscentrum

Waar? Vlamingveld 40 te 8490 Jabbeke

Wanneer? GEEN DATA, zie hoger. We starten de eerste les als (gratis) proefles. Tijdens de laatste les reiken we de talentendiploma’s uit. De lessen gaan telkens door op zaterdagvoormiddag.

Hoe laat? 9u00 tot 10u00 (richtlijn 2,5-4,5 jaar) en 10u00 tot 11u00 (richtlijn 4,5-6,5 jaar). We stellen de groepen samen na bijna definitief zicht op de deelnemers en we berichten de aangemelden over hun indeling!

Klik op één van de locaties (Brugge of Jabbeke) hierboven voor meer info.

Aanmelden kan je hier !!

Vragen? Neem contact!
Word je graag op de hoogte gehouden? Laat maar weten!
Email: sportkampen@kavvvfedes.be
Bel 050/351305

De Bewegingsschool staat onder begeleiding van gediplomeerde lesgevers. Er wordt gewerkt op verschillende niveaus. De kleuter wordt vergezeld door minstens één van de ouders of grootouders, met wie samen het parcours wordt afgewerkt. Dit bevordert de kind-ouder/grootouder relatie. Na een leuke opwarming maakt de kleuter kennis met een uitdagend parcours en met verrassende spelvormen. De Bewegingsschool brengt het bos naar de sporthal. Het is een combinatie van dansen, balvaardigheid, klimmen en klauteren, bewegingsspelen en kleuterturnen.

Het seizoen wordt altijd afgesloten met de uitreiking van talentdiploma’s. Hierbij kregen de deelnemers een advies over hun sportieve aanleg en interesses. De inbreng van specifieke oefeningen in het parcours, laat toe om te meten en zo, gefundeerd, de motorische talenten van het deelnemertje te beschrijven. Dit kan de keuze voor een sportdiscipline/-tak helpen maken. Veel kinderen worden immers vanaf 5 jaar in een sportclub ingeschreven. In de Bewegingsschool ontwikkelen kinderen vanaf 2,5 jaar hun motoriek en hun cognitief vermogen, samen met een ouder die meedoet en dit alles onder begeleiding. We helpen de interesses en de talenten van jouw kind te zien. Veel makkelijker om straks een sportclub te vinden die goed aansluit. Niet iedereen is in de wieg gelegd om voetbal te spelen of om gymnast te worden. Wat je goed doet, doe je graag. Wat je graag doet, doe je langer. Jong geleerd, is oud gedaan.

KAVVV&FEDES organiseert wekelijks sessies van de Bewegingsschool voor kleuters en hun ouders in Brugge en Jabbeke. Een uniek concept waarbij we aandacht hebben voor de ontwikkeling van jouw kind op verschillende vlakken. In een veilige omgeving worden alle aspecten van de motoriek van het jonge kind aangesproken.

Aanmelden doe je hier !!

BRUGGE | JABBEKE |

14 thoughts on “Bewegingsschool activiteit

 1. Fenna willemsen schreef:

  Ik heb een vraag mijn zoontje is net 2 geworden, maar hij doet als of hij 3 is
  Zou hij aub samen met zijn mama mee mogen doen

  • Dag Fenna, er kan pas deelgenomen worden aan de Bewegingsschool vanaf 2.5 jaar. Jouw zoontje zal dus nog eventjes geduld moeten hebben! Niet getreurd, in het voorjaar van 2019 zijn we er opnieuw en dan kan hij voor het eerst inschrijven 🙂

 2. Van Litsenburgh Rino schreef:

  Beste ,
  Kan je nog inschrijven voor 4 lessen vanaf 24/11?
  Alvast bedankt

  • Anoniem schreef:

   Tijdens een reeksje van 10 sessies, waarbij de eerste sessie een proefles kan zijn, bouwen we stelselmatig op en letten we ook op over de motorische ontwikkeling tijdens de 10 weken. Daarnaast is er ook het sociale aspect, groepsvorming, waar we uiteraard rekening mee houden.
   De data voor het nieuwe reeksje in het voorjaar 2019 komen binnenkort on-line. Nu inschrijven voor de laatste sessies is niet mogelijk. Graag tot in het voorjaar !!

 3. Kizzy schreef:

  Hoi
  Ik probeer mijn dochter via de website in te schrijven
  voor testdag za 26/1 maar ik krijg de melding dat zij al ingeschreven is terwijl dit niet zo is, zover wij zelf weten 🙂

  Hoe kunnen wij haar aanmelden?

  Mvg

  • Anoniem schreef:

   De aanmelding voor jouw dochter is nochtans goed toegekomen, en de proefles werd ook reeds bevestigd via mail. Aarzel zeker niet telefonisch contact te maken (050 351305) indien er vragen, opmerkingen, … zijn.

 4. Jessica schreef:

  Beste,

  Mijn dochter wordt 2,5 20 februari dus tijdens de lessenreeks. Kunnen we reeds aansluiten of enkel in het najaar? het proeflesje kunnen we helaas niet aanwezig zijn is dit een probleem?
  Wat is de kostprijs, die vind ik precies niet terug.

  • KAVVV&FEDES vzw schreef:

   Dag Jessica,
   Gezien jouw dochter 2.5 jaar wordt tijdens de reeks zal ze geboren zijn in 2016 en is het mogelijk om aan te melden.
   Het is op zich geen probleem indien niet alle lessen gevolgd kunnen worden, al raden we het wel ten sterkste aan. Zeker de eerste les is vrij belangrijk: het concept wordt er meteen duidelijk, de kinderen leren de groep en de monitoren kennen, …
   Vanaf les 2 moeten alle deelnemers definitief ingeschreven zijn en dus betaald hebben (€50 + €7.50 verzekering). We wensen hierover meteen transparant te communiceren.

   Bovenaan deze pagina kan je nog verder klikken op ‘Brugge’ of ‘Jabbeke’ om nog meer details te zien. Jullie zijn hoe dan ook meer dan welkom om deel te nemen aan de Bewegingsschool!

 5. Emmelie schreef:

  Hallo, ons zoontje is van 4 september 2017 en word dus op 4 maart 2,5. Dit is ten midden de lessenreeks. Mag hij deelnemen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: