PRAKTISCHE INFO

LOGO SPORT VLAANDEREN   Niv1_naakt_vo_zw

KORTINGEN

 • Volumekorting: wanneer je in hetzelfde jaar als eens deelnam aan één van onze internaatskampen en -stages ontvang je een korting van € 10.
 • Alle leden van SOFOCO, SODIBRUG en SODI+ ontvangen 5 % korting (interne kampen; NIET toepasselijk op dagkampjes of externaatskampen).
 • Medewerkers van sommige bedrijven worden ondersteund door hun werkgever. Vraag ernaar!
 • Kansarmen worden aangemoedigd deel te nemen. Contacteer ons om te vernemen wat dit aanmoedigen inhoudt.

*Bovenstaande kortingen zijn niet-cumuleerbaar*

VOORDELEN

 • Sportkampen zijn bij jongeren tot 14 jaar voor maximaal € 13 per dag fiscaal aftrekbaar.
 • Ziekenfondsen komen vaak tussen. Informeer bij jouw ziekenfonds! Wij bezorgen elke deelnemer standaard (ruim later dan de doorgang) een algemeen hiervoor bruikbaar attest.

ALTERNATIEVE BETALINGSMOGELIJKHEDEN

 • Spaarplan: wij bieden je de mogelijkheid om de betaling te spreiden in minimale schijven van € 50. Zo ben je verlost van storting van grote bedragen en ben je zeker van jouw plaats in het kamp.

KAMPFORMULES

 • Intern: volledig verblijf (met overnachting) met drie maaltijden per dag en een vieruurtje
 • Extern: eigen lunchpakket meebrengen

Een intern kamp is verplicht intern voor alle deelnemers! Bij een extern kamp zijn er nooit overnachtingsmogelijkheden.

VERZEKERING

Alle deelnemers zijn verzekerd tegen lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid tijdens alle kampactiviteiten. Medische zorgen en/of aantoonbare beschadigingen die geen verband houden met het kampgebeuren zijn ten laste van de deelnemers.

ANNULERINGSVOORWAARDEN

 • Annulering door deelnemers (steeds mits voorlegging medisch attest)
  • tot 2 maanden voor het kamp: € 10 administratiekosten
  • tussen 2 en 1 maand voor het kamp: € 20 administratiekosten
  • tussen 1 maand en 2 weken voor het kamp: 20 % van de deelnameprijs
  • vanaf 2 weken voor het kamp: 50 % van de deelnameprijs
  • vanaf eerste kampdag: geen terugbetaling
  • Terugbetaling gebeurt via een waardebon (1 jaar geldig, op naam van het gezin)
 • Annulering door KAVVV&FEDES vzw
  De organisatie heeft het recht tot annulering zonder schadeloosstelling wanneer een kamp niet kan doorgaan door onvoldoende deelnemers of indien er ernstige elementen zijn die een normaal verloop van het georganiseerde sportkamp in het gedrang kunnen brengen. In dit geval zullen de deelnemers ten laatste veertien dagen voor aanvang van het gekozen sportkamp worden verwittigd. In elk geval van annulering door de organisatie zal het deelnemersgeld volledig terugbetaald worden. Dit kan enkele weken doorlooptijd vragen.

GOEDE AFSPRAKEN MAKEN GOEDE VRIENDEN

 • KAVVV&FEDES vzw houdt toezicht over de kampplaatsen gedurende de kampperiodes. Op deze manier kunnen we onmiddellijk inspelen op eventuele problemen.
 • Laat waardevolle voorwerpen zoveel mogelijk thuis. Indien dit niet gebeurt: KAVVV&FEDES vzw neemt geen verantwoordelijkheid voor diefstal, verlies, schade!
 • Verwittig KAVVV&FEDES vzw en de kampverantwoordelijke voor aanvang van het kamp over mogelijke medische problemen of opvolging van medicatie. Wij voorzien op de kampplaatsen steeds een EHBO-verantwoordelijke of coördineren dit in samenspraak met het centrum
 • Roken en het gebruik van alcohol is ten strengste verboden, net zoals alle sexuele activiteiten. Zo ook het verlaten van het kamp zonder schriftelijke toestemming van de kampverantwoordelijke.
 • Een mobiele telefoon mag meegebracht worden, maar we raden dit af. Indien hij toch meegebracht wordt, wordt de gsm overdag door de moni’s bijgehouden/bewaard op een veilige plaats. Gebruik van de gsm tijdens de activiteiten en de maaltijden is strikt verboden en kan in bepaalde gevallen leiden tot uitsluiting van het kamp. Enkel ‘s avonds mag de gsm even geconsulteerd worden.
 • Pestgedrag wordt niet geduld. Na waarschuwing volgt hierop een zware sanctie. Indien deelnemers de kampgeest storen, behoudt de organisatie zich het recht voor om deze personen terug naar huis te sturen.
 • Door in te schrijven, geef je ook de toestemming dat door de inrichters genomen beeldmateriaal, publiek gepubliceerd mag worden (website, sociale media, brochures, …).
 • Bij dringende gevallen kan je ons kantoor steeds bereiken op 050 35 13 05.

VERLOREN VOORWERPEN

 • Voorzie je kledij van naamlabels
 • Laat ons na de vakantie snel weten of je spullen mist
 • Verloren voorwerpen worden drie maand bijgehouden. Nadien worden de spullen automatisch geschonken aan een goed doel.

DEELNAMEBIJDRAGE

Interne sportkampen judo, basketbal, reddend zwemmen, karate en taekwondo: € 305 (+ € 10 vanaf 12 jaar)

Interne danskampen summerdance: € 305

Interne dansstages: € 335

Externe kampen zonder organisatiepartner:  € 85 (+ € 10 vanaf 12 jaar)

18 thoughts on “PRAKTISCHE INFO

 1. KAVVV&FEDES vzw schreef:

  Dag Natascha, indien de stage volzet is kom je als deelnemer op de wachtlijst. Als er dan alsnog een plaats vrijkomt, verwittigen we de eerste persoon op die wachtlijst met het bericht alsnog te kunnen deelnemen. Voor deze stage hadden we geen aangemelde deelnemers in de wachtlijst.

 2. Aneca Carolien schreef:

  Beste, ik wil mijn dochter inschrijven voor reddend zwemmen extern, maar waar gaat het door? mvg Carolien Aneca

 3. Anoniem schreef:

  Beste,
  Waar vinden we fotos terug van de judostage?

 4. Kolkman Wendy schreef:

  Is er nog plaats voor 2 judoka’s voor de stage?
  Brugge 4-8 juli

  • Anoniem schreef:

   Dag Wendy, helaas is deze stage al een tijdje compleet. Er zijn wel nog plaatsen voor de stage in juli Herentals en in augustus Brugge en de kerststage Brugge.

 5. Els Wuyts schreef:

  Vanaf wanneer kan er ingeschreven worden voor kampen van 2023?

 6. Sarah Jacques schreef:

  Is er nog plaats voor de stage Brugge eerste week juli 2023?

  • Anoniem schreef:

   Beste, Dag Sarah. Aanmelden verloopt via https://inschrijven.fedes.be/inschrijven/fedes (rechtstreekse link). Indien het initiatief volzet is, krijg je daar instant een melding op het scherm over. Sommige initiatieven komen niet meer voor op de lijst, van zodra er een te groot overtal is. Ondertussen hebben we de aanmelding al gezien, en ook bevestigd :-). Dank voor het vertrouwen in onze werking.

 7. Lot Verhaeghe schreef:

  Beste,
  we hebben twee kindjes ingeschreven voor het kleuterkampje in de Koude Keuken. Kunnen we dit met axi-bonnen betalen of moeten het sport axi-bonnen van Stad Brugge zijn?

  • Beste, Dag Lot In de bevestingsmail vermelden we “We maken van de gelegenheid gebruik om mee te geven dat vereffening ook kan met papieren Sport & Culture Pass van Sodexo en SPORT-AXI-bonnen (opgelet : niet JEUGD-AXI-bonnen) van Stad Brugge. LET OP: We kunnen geen bonnen verwerken wanneer de deelnamebijdrage reeds werd overgeschreven. We ruilen m.a.w. geen bonnen voor geld. Betaal eerst met bonnen en vereffen, indien van toepassing, nadien het openstaande bedrag.
   Diegenen die hier gebruik kunnen van maken, kunnen de bonnen
   a. opsturen (best tegen ontvangstbewijs) naar KAVVV&FEDES vzw, Lieven Bauwensstraat 20 te 8200 Brugge
   b. afgeven (tegen ontvangstbewijs) bij KAVVV&FEDES vzw, Lieven Bauwensstraat 20 te 8200 Brugge – elke werkdag tussen 08u45 en 12u30 en tussen 13u30 en 18u00.” Andere betaalmiddelen dan diegenen die vermeld worden, mogen we niet aanvaarden.

 8. Joyce Beun schreef:

  Beste,

  Ik heb interesse in het kamp die de 2 e week can de paasvakantie doorgaat in Brugge?
  Hoe kan ik mijn jongens inschrijven?

 9. Dag Joyce, alle aanmeldingen verlopen digitaal. Voor de interne stages en kampen in eigen organisatie via https://inschrijven.fedes.be/inschrijven/fedes; voor kampen ism stad via https://inschrijven.fedes.be/inschrijven

 10. Greet Coudijzer schreef:

  Beste, zou er nog plaats zijn voor 2 kinderen in de week van 14 tot 18augustus 7 a 8jaar?

 11. Beste aanmelden voor kampjes ism stad Brugge verloopt oa via https://inschrijven.fedes.be/inschrijven/ Daar zie je ook alle kampjes: in de week 14-18/08 is er omnisport (7-12 jaar) in De Polder in Dudzele. Er is nog plaats. Andere kampen zie je ook in https://inschrijven.fedes.be/inschrijven/fedes. Met vriendelijke groet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: